Druhy umyvadlových baterií – kterou vybrat?

Dělení baterií podle způsobu obsluhy

 

Baterie se dvěma úchyty

Nejznámější, byť poněkud zastaralé řešení. Jak napovídá název, jsou vybaveny dvěma úchyty - jeden pro regulaci horké vody a druhý studené. Abychom nastavili požadovaný proud, musíme si to trochu nacvičit, ale v koupelně získáme klasický nádech s odkazem na retro styl.

 

Jednoduché baterie

Mají pouze jednu páku a směšovací hlavici, což Vám umožňuje vybrat vhodné parametry proudu. Při horizontálním pohybu nastavíme teplotu a vertikálně - požadovaný tlak. Baterie s jednou pákou překonávají baterie se dvěme úchyty, pokud jde o pohodlí a hospodárnost použití. Nezapomeňte věnovat pozornost tomu, zda model, který se Vám líbí, má keramickou hlavici, která poskytuje nejvyšší možnou životnost.

 

Elektronické baterie

Tento typ kování je vybaven speciálním infračerveným senzorem, který registruje přítomnost ruky uživatele a automaticky zapíná a vypíná průtok vody. Tato varianta je velmi hygienická a ekonomická, protože není třeba se dotýkat páky a proud teče pouze tehdy, když ji potřebujete. Proto jsou baterie tohoto typu běžnou volbou pro lidi, kteří se starají o budování ekologického povědomí a úsporu peněz. Jsou také oblíbenci minimalistů, protože linie baterií není zakončena žádnými pákami.

 

Dělení baterií podle způsobu montáže

 

Stojící baterie

Stojící baterie jsou nejpočetnější skupinou kování. Všechny druhy viditelné na obrázcích výše, patří tomuto typu. Jsou instalovány přímo do otvoru v umyvadle, nejčastěji pomocí flexibilních připojovacích hadic.

 

Volně stojící baterie

Volně stojící vodovodní baterie jsou ideální volbou pro majitele moderních umyvadel na desce. Namontují se přímo na desku nebo umyvadlovou skříňku. Tento typ designu ocení zejména lidé, kteří chtějí v koupelně vytvořit zónu příjemného odpočinku, tak jako luxusní japonské salony SPA.

 

Nástěnná baterie

 

Populární forma vanovo-sprchových mísičů, méně často používaná u umyvadel. Umyvadlová nástěnná baterie ve variantě na povrch je přímo připojena k instalaci a vyžaduje pořádné promyšlení již ve fázi plánování koupelny. Tento typ sestavy umožňuje zachovat estetiku umyvadla neporušenou a ponechává na jejím okraji více místa.

 

Nástěnné baterie podomítkové

 

Pokud hledáte kování, které skrývá všechny montážní díly uvnitř, a jediné, co zůstává, je elegantní hubice a páky, to je varianta pro Vás. Díky tomuto řešení získá umyvadlová zóna výjimečně estetický a moderní minimalistický vzhled. Pro správnou funkci je nutný vhodný zapuštěný prvek s hlavicí uprostřed.

Product added to compare.