Černá baterie – recept na moderní koupelnu

Černá baterie – recept na moderní koupelnu

Pokud chcete, aby Vaše koupelna vynikala od ostatních, zvolte neobvyklá řešení a akcenty. Jedním z nich je použití stále populárnějších černých koupelnových baterií. Únik od tradčního vzorce, kterým je chromové kování, se určitě vyplatí, a černá dodá interiéru jedinečnou eleganci!

 

Nejkrásnější a nejúčinnější koupelnou je koupelna individuální - ta, která byla vytvořena podle Vašeho vlastního vkusu, nikoli vzorů vycházejících ze stovek katalogů nebo časopisů o interiérovém designu. Přestože v koupelnách stále kraluje chrom, nelze si nevšimnout, že v nabídce výrobců interiérů je stále více baterií v jiných barvách. Mnoho z nich (ve skutečnosti většina) je vyrobeno v černé barvě.

 

Černé kování nejen plní svou základní funkci, ale také se stane dekorativním prvkem interiéru. Kromě toho je černá natolik univerzální barva, že ji lze úspěšně použít v různých stylech interiéru (dokonale vyplňuje např. industriální prostor) a kombinovat se všemi druhy barev - od bílé, přes pastelové, a končící intenzivní fuchsiovou nebo červenou.

 

Černé koupelnové baterie dokonale kontrastují s bílou keramikou. Je to skvělá volba pro lidi, kteří tuto barvu milují, a zároveň se bojí používat ji ve větším prostoru, např. natření celých stěn černou nebo nákup černého koupelnového nábytku.

 

Je potřeba se bát černých baterií?

 

Ještě před několika lety se černá kování v koupelně zdála přinejmenším podivná. Bylo řečeno - proč takové šílenství, nic není jako chrom. Relativně malý zájem o černé koupelnové baterie byl do značné míry spojen s vysokými náklady, které musely být vynaloženy. Od té doby se však hodně změnilo! V současné době jsou černá kování jedním z nejmódnějších trendů v koupelně a stále více lidí je kupuje.

 

Černé kování zaujme především lidi, kteří se nudí všudypřítomnou bílou a neustále hledají barvu - tu, která bude elegantní a dodá jim pocit jedinečnosti.

 

Černé kování také vládne mnoha veletrhům interiérového designu, což potvrzuje jeho velký dopad na globální dekorativní trendy. Černé koupelnové baterie jsou proto vynikajícím řešením pro lidi, kteří se nebojí hledat neobvyklá řešení - ta, která designéři interiérů používají každý den. Nelze popřít, že již brzy bude spoléhání se na tmavou paletu barev prostě normální!

 

Jak využít potenciál černého kování v koupelně?

Potenciál černého kování lze úspěšně využít ve velkých i malých koupelnách. Černá jako taková - použitá např. ve formě nábytku nebo keramických obkladů - může ohromit a opticky redukovat interiér, ale černé akcenty ve formě umyvadla nebo kohoutku ve sprše opticky nezmění velikost interiéru.

 

Naopak! Správně kombinované černé baterie, například s bílým umyvadlem, určitě vytvoří perfektní duo. A co víc, pokud chcete zdůraznit přítomnost černého kování, měli byste zvolit další materiály a zařízení velmi promyšleně. Černé kování bude v interiéru jedničkou, pokud používáte bílou keramiku a bílý nábytek. Také dlaždice by měly být v tlumené barvě. Na takovém vnitřním pozadí fantasticky vyniknou černé baterie. Celek zdůraní správně vybrané teplé osvětlení, koupelnové doplňky a textilie.

 

Černé baterie se hodí jak do koupelny v industriálním stylu, kde dokonale zdůrazňují surovost uspořádání, tak i do klasicky zdobené koupelny, kde zase představují klíčový, poutavý prvek.

 

Černá neznamená špinavá!

 

Mnoho lidí se bojí koupě černé baterie do koupelny kvůli mýtům vytvořeným kolem jejího použití. Mnozí z Vás se pravděpodobně setkali s názorem, že na černých bateriích můžete vidět skvrny, vodní kámen a nečistoty mnohem více než na chromových bateriích. Omyl! Na každé baterii jsou vidět skvrny od vody! Pokud Vám záleží na černé baterii, která se snadno čistí, podívejte se na nabídky výrobců okolo a přemýšlejte o tom, který model se vyznačuje nejen designovým vzhledem, ale také kvalitou zpracování.

 

Důležité však je, že výrobci se snaží maximálně modernizovat své výrobky tak, aby jejich použití bylo méně obtížné než dříve. Například pokrývají baterie speciálním povlakem, který zabraňuje ulpívání nečistot nebo nadměrným skvrnám.

Product added to compare.